Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Βελίκα - Παραλίες Λάρισας - Παράλια Λάρισας

Βελίκα

Η βραβευμένη με τη Γαλάζια Σημαία παραλία Βελίκας, αποτελεί συνέχεια της παραλίας του Αγιοκάμπου καιΣωτηρίτσας. Σε κάποια σημεία είναι αμμώδης ενώ σε άλλα βοτσαλωτή. Είναι πλήρως οργανωμένη, με πολλές ψαροταβέρνες, σούπερ μάρκετ, καφέ-μπαρ και πλήθος ενοικιαζόμενων δωματίων.
Κάθε καλοκαίρι χιλιάδες τουρίστες κατακλύζουν την παραλία Βελίκας, για να απολαύσουν την υπέροχη, καθαρή θάλασσα και τα φρέσκα θαλασσινά στις ταβέρνες, αλλά και την έντονη νυχτερινή ζωή στα beach bar. Εξέχουσα θέση στην παραλία Βελίκας έχει το κομμάτι μετά τα «Βραχάκια». Εκεί το τοπίο σε συνδυασμό με την οργανωμένη παραλία είναι μοναδικό και συγκεντρώνει καθημερινά πλήθος κόσμου.
Στην παραλία Βελίκας διεξάγονται αγώνες beach volley και συμμετέχουν αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα. Στο ρέμα Πλατανιάς Βελίκας, κάθε χρόνο την περίοδο 20/7 μέχρι 20/8, στα πλαίσια εκδήλωσης πολιτιστικού χαρακτήρα με το όνομα «Φιλοκτήτεια», οργανώνονται πλούσια πολιτιστικά δρώμενα, όπως θεατρικές παραστάσεις γνωστών ηθοποιών στο θέατρο Βελίκας κ.α. Εκτός από το θέατρο, ο Δήμος έχει οργανώσει το χώρο μέσα στα πλατάνια, με πέτρινη πλατεία, δημοτικό αναψυκτήριο, Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών και πίσω από αυτόν τον χώρο, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5.
Στο ρέμα Πλατανιάς Βελίκας συναντάμε δείγματα του βυζαντινού μεγαλείου στο κάστρο, που ανέδειξαν οι αρχαιολογικές ανασκαφές. Από τον ίδιο δρόμο μπορούμε να επισκεφτούμε την Μονή Αγ. Ιωάννη του Θεολόγουπου αποτελεί αξιόλογο δείγμα της βυζαντινής τεχνοτροπίας. Επίσης η πεζοπορία στο οργανωμένο με χώρους αναψυχής, περιπατητικό μονοπάτι Μελιβοίας-Βελίκας, αποτελεί μοναδική εμπειρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου