Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Εναλλακτικός Τουρισμός στο Νομό Λάρισας - Alternative tourism in Larisa

Rafting
μια απαιτητική κατάβαση πραγματοποιείται (Νοέμβριο έως Ιούνιο) στον ποταμό Πηνειό (περιοχή Βερνέζι) με σημαντικό όγκο νερού και συνεχόμενα περάσματα 3ου και 4ου βαθμού, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη κατακόρυφα.

Canoe-Kayak
στην Κοιλάδα των Τεμπών και συγκεκριμένα στο Δέλτα του Πηνειού πραγματοποιείται (όλο το χρόνο) μια ήρεμη και διασκεδαστική κατάβαση ως τις εκβολές του στο Αιγαίο Πέλαγος.

Trekking-Πεζοπορία
Πεζοπορία σε μονοπάτια, δασικούς δρόμους και καλντερίμια, περιήγηση σε παρθένες περιοχές, πυκνά δάση, άφθονα νερά και ξεχασμένα χωριουδάκια, μια οργιώδη ομορφιά του Ολύμπου και του Κισσάβου (Όσσα), ένας πραγματικός παράδεισος.

3 ενδεικτικές φανταστικές διαδρομές για trekking-πεζοπορία:
Βρυσοπούλες-Αγ. Αντώνιος- Μύτικας
Κοκκινοπηλός-Μύτικας
Κάτω Όλυμπος-περιοχή Καλλιπεύκης-Ραψάνη

Ορεινή ποδηλασία
Διαδρομές όλο το χρόνο σε δασικούς δρόμους του ορεινού όγκου της Αν. Θεσσαλίας με ορειβατικό ποδήλατο ανατομικής κατασκευής. Μεγάλη ποικιλία διαδρομών ανάλογα με την φυσική κατάσταση των συμμετεχόντων.
Ιππασία: μικρές διαδρομές σε μονοπάτια και όμορφα δάση, με ειδικά εκπαιδευμένα άλογα και έμπειρους εκπαιδευτές σε φάρμες αλόγων στην περιοχή του Ολύμπου.

Ορειβασία-αναρρίχηση
μοναδική εμπειρία αναβάσεων και αναρριχήσεων στον Όλυμπο και τον Κίσσαβο, από τα σημαντικότερα ορεινά συγκροτήματα της χώρας μας με απέραντη φυσική ομορφιά.

Jeep Safari
διάσχιση δασικών δρόμων, περάσματα ποταμών και ανάβαση βουνών του ορεινού όγκου της Αν. Θεσσαλίας ( Κίσσαβος- Κάτω Όλυμπος). Ποικιλία διαδρομών μέσα σε πυκνή βλάστηση και μαγευτικό τοπίο με φόντο τη θάλασσα με δυνατότητα διαμονής σε παραδοσιακούς ξενώνες των γραφικότερων χωριών της περιοχής.

Θεραπευτικός Τουρισμός
Στην παραλία Καστρί Λουτρό του Δήμου Κάτω Ολύμπου, απλώνεται η αμμώδης παραλία συνέχεια από τα Μεσάγγαλα. Η άμμος θεωρείται θεραπευτική (αμμόλουτρο) για ορθοπεδικές κυρίως παθήσεις.


Πηγή :www.tourismlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου